Sommarutställning 2021


SOMMAR 2021

19 juni - 5 sepBIGERT & BERGSTRÖM

TIPPING POINT - FIXING THE CLIMATE
Välkomna till Rikstolvans stora sommarutställning 2021 med konstnärsduon Bigert och Bergström


TIPPING POINT

i Skånefrös magasin i Hammenhög 19 juni - 25 juli

Visas tis-sön varje hel timme kl 12-17 


FIXING THE CLIMATE

på Rikstolvan I Järrestad 19 juni - 5 sep

Visas tis-sön löpande kl 12-19
TIPPING POINT är en performativ skulptur som består av fyra roterande vipparmar med plattformar. På dessa utspelar sig scener representerande olika geografiska platser, kultur, forskning och framtidsvisioner. Skulpturen visualiserar de komplexa interaktionerna mellan å ena sidan våra beslut idag och å andra sidan livsvillkor och klimatförändringar i framtiden.


FIXING THE CLIMATE består av ett flertal verk som konstnärsduon har visat genom åren. Titeln anspelar på deras försök att ställa allt till rätta.


BIGERT & BERGSTRÖM är en konstnärsduo baserad i Stockholm vars samarbete startade 1986. De är internationellt erkända för sin utveckling av konceptuella och tekniskt komplexa projekt. Bigert & Bergström har genom sin karriär producerat och skapat konstprojekt som sträcker sig från storskaliga skulpturer och installationer till performance och film. Med en konceptuell kant placeras kärnan i deras arbete precis i korsningen mellan mänskligheten, naturen och tekniken. Med nyfikenhet och ofta humor som ett verktyg, är duon känd för att analysera vetenskapliga och sociala frågor som diskuteras i samtida samhälle, såsom klimatförändringar eller miljömässig hållbarhet.


Skulpturen Tipping Point är finansierat av det statliga forskningsrådet Formas och har producerats inom ramen för Institutet för Framtidsstudier (IFFS) forskningsprogram ”Klimatetik och framtida generationer”.
Utställningen i Skånefrös magasin görs i samarbete mellan Rikstolvan/Skånefrö/IFFS
och har finanierats med stöd från: Kulturrådet, Region Skåne, Sparbanken Syd, Simrishamns Kommun